הזוכים בתחרות
מקום ראשון
במקום הראשון זכו דניאל שטרסבורגר וחגי בן נעים, עם הפרויקט "מחנה ישראל". הצעתם של דניאל וחגי סוגרת מעגל עם התופעה הספונטנית שהתפתחה בצומת גילת, מעין חאן אהלים זמני רב-תכליתי שמאכלס פסיפס של פרוגרמות וקהילות. דניאל וחגי מזכירים את מחנה ישראל ההולך במדבר ומכיל בעצמו את הזהות הכפולה של מחנה קרב ומחנה לשבטים, ומציעים לשוב ולעיין בטיפולוגית האוהל המזרח-תיכוני בעיניים חדשות.
מקום שני
במקום השני יובל ידלין עם הפרויקט "שביל מפגש". ברגישות רבה יובל יוצרת אוסף של מרחבי ריפוי לחיילים ולאזרחי העוטף שנובעים כולם מהגוף. בבחירת החומרים והעיצוב הצנוע של יובל ניתן להרגיש את רוחם של אדריכלי קיבוצים דוגמת שמואל מסטצ'קין, שבהקשרה הנוכחי מקבלת פנים חדשות.
מקום שלישי
במקום השלישי, זוכה דניאל גינס עם הפרויקט "גילת – עיר מקלט". דניאל נשען על מסורת אדריכלית של ערים מדומיינות מערי הלויים המקראיות, עבור בערי המבצר האידיאליות של הרנסאנס, ובגלגולים שונים של אוטופיות ודיסטופיות שממשיכות עד ימינו. דניאל פונה אל האוכלוסייה הלוחמת ומקווה שמתוך הרוח שלה תצמח על גבי השלד העירוני צורת התיישבות חדשה.
קטלוג התחרות 2024
ההכרזה והטקס
בערב מרגש, ב 30.10.2024, הכרזנו על שלוש המקומות הראשונים אשר זכו בסך כולל של 100,000 ₪ והשקנו את פתיחת התערוכה עד לסוף השנה בבית אינובייט. בערב לקחו חלק אנשי מקצוע מובילים מהקהילה האדריכלית שהיא חלק מרכזי בחיינו, ואשר זו אשר יכולה להוביל את תחילתו של גלגול השיח החברתי בתוך המרחב והזמן הישראלי העכשווי וככזו היכולה לצייר עתיד, חזון, דמיונות משותפים והתחדשות של המרחב שיתאימו לתמורות העמוקות שעוברת החברה הישראלית בעת הזו.
את התערוכה אצרו הילה נבו וטל דותן המוכשרות ובה מוצגות עשר הגשות שעלו לאחר סינון מכלל ההגשות וזכו לציון לשבח ושלושת המקומות הראשונים. התערוכה תוצג בבית אינובייט עד לסוף שנת 2024 ופתוחה למבקרים בתיאום מראש.
צילום: בן בשיר